Home - logo - Feel2Travel
     
 
  Rondreis  |  Autovakantie  |  Zonvakantie  |  Wintersport  |  Stedentrip  |  Verre reis  |  Vakantiehuis
  Overzicht Tsjechië | Wintersport Tsjechië | Stedentrip Praag

Stedentrip Praag

Praag - KathedraalStedentrips in Praag - de Praagse burcht
In het noordwestelijke deel van het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag staat de Praagse burcht. Het gedeelte waar de burcht staat wordt ook wel de Oude Stad genoemd. Zoals de naam al aangeeft is dit het oudste gedeelte van Praag. Het is ontstaan in de elfde eeuw als nederzetting van koopmannen en handelslieden, waaromheen in de loop der eeuwen de hoofdstad is ontstaan. De geschiedenis van de Praagse burcht gaat nog enkele eeuwen verder terug tot rond 870, toen de originele met houten palen omheinde vesting werd gebouwd. In de elfde eeuw werd deze vervangen door een stenen burcht. Omdat de Praagse burcht boven op een heuvel is gebouwd, is het al duizend jaar dé blikvanger van het oude gedeelte van Praag.

 


 

Hotels voor een stedentrip in Praag

Booking.com - ruime keuze hotels in Praag

Hotels in Praag - Kies op deze website uit vele hotels in Praag. Een hotel voor een stedentrip in Praag is zo geregeld. Bezoek in de prachtige stad Praag onder meer het schilderachtige Gouden Straatje en de ommuurde burcht met kathedralen, pleinen en paleizen. Bekijk de hotelbeoordelingen van andere gasten die al in uw hotel in Praag hebben gelogeerd. Zo krijgt u een goed beeld van de hotelkwaliteit.

Hotels Praag
 
 
 
Online Car Rental Europe
Een vliegticket boeken?
24 uur per dag, 7 dagen per week online voordelige vliegtickets reserveren. Boek uw lijndiensten en chartervluchten direct via internet. Feel2Travel werkt samen met een betrouwbare partner, die is aangesloten bij het ANVR, SGR en IATA. Wij geven u het complete overzicht van alle beschikbare voordelige vliegtickets. Goedkoop, gemakkelijk, overzichtelijk, razendsnel én met een prima service. En altijd de beste deals!!
 
Online Car Rental Europe
Een auto huren?
All-inclusive autohuur arrangementen in 94 landen en op meer dan 10.000 locaties wereldwijd. U kunt een auto huren tegen de laagste en meest aantrekkelijke huurwagen tarieven en voorwaarden. Wij bieden u huurauto's van vooraanstaande autoverhuurbedrijven en een 24/7 service center. U profiteert van gegarandeerd de scherpste all-inclusive tarieven, een brede beschikbaarheid en een hoogstaand service niveau!
 
 
 
Meer info over stedentrips in Praag

Bezoek in Praag de grootste ommuurde vesting
De Praagse burcht is de grootste ommuurde vesting ter wereld met een totale oppervlakte van zo'n 70.000 vierkante meter. Binnen het burchtgebied bevinden zich talloze oude kathedralen, pleinen en paleizen. Doordat de verschillende bouwwerken over een periode van enkele eeuwen zijn gebouwd komen diverse stijlen erin terug, waaronder romaans en gotiek. Een indrukwekkend en sprekend voorbeeld hiervan is de Sint-Vituskathedraal, waar maar liefst zeshonderd jaar aan werd gewerkt. In deze kathedraal bevindt zich ook de schitterende vijftiende-eeuwse Wenceslaskroon die af en toe wordt tentoongesteld. Vlak bij de kathedraal liggen nog enkele andere kerken, waarvan de in romaanse bouwstijl opgetrokken Sint-Jorisbasiliek uit de vroege twaalfde eeuw de oudste is. Voor meer informatie over onderkomens in Praag kunt u kijken op Casamundo.nl.

Het Gouden Straatje van Praag
Uit deze tijd stamt ook de Zwarte Toren, zo genoemd omdat deze na een brand zwartgeblakerd was. De toren deed lange tijd dienst als gevangenis en op de celmuren hebben gevangenen eeuwenoude teksten en tekeningen achtergelaten. Een andere opvallende trekpleister is het Gouden Straatje. Dit eeuwenoude, smalle steegje bij de noordelijke muur van het burchtcomplex bevindt zich voor een groot deel nog in de oorspronkelijke staat. De aan het Gouden Straatje gelegen schilderachtige huisjes stammen uit de zestiende- en zeventiende eeuw. Ze werden destijds bewoond door kasteelbedienden, maar in de vroege twintigste eeuw woonde ook de schrijver Franz Kafka er korte tijd. Tegenwoordig herbergt het Gouden Straatje vooral souvenirwinkeltjes en cafeetjes, en vormt het de ontspannen afsluiting van een bezoek aan de Praagse burcht.

 
 


 
 
 
 
Feel2Travel.nl - Citytrips Praag - Stedentrips Praag - voor een sfeervol citytrip hotel weekendarrangement, relaxte autovakantie, hotelarrangement, weekendje weg en midweek stedenvakantie in Praag.
 
 
 
 
 
» Stedentrip Antwerpen
» Stedentrip Brugge
» Stedentrip Brussel
» Stedentrip Cannes
» Stedentrip Dublin
» Stedentrip Gent
» Stedentrip Helsinki
» Stedentrip Keulen
» Stedentrip Kopenhagen
» Stedentrip Leuven
» Stedentrip Maastricht
» Stedentrip Oslo
» Stedentrip Praag
» Stedentrip Stockholm
 
» Stedentrip in Nederland
» Stedentrip in België
» Stedentrip in Duitsland
» Stedentrip in Frankrijk
 

 

 
Reizen thema's       Vakantielanden        

 
 
 
 
» Autorondreizen
» Autovakantie
» Busreizen
» Culinaire vakantie
» Hotelarrangement / Weekend weg
» Nieuwjaar- / Kerstarrangement
» Rondreizen
» Rondreis + zonvakantie (mix)
» Stedentrips
» Treinvakanties

  » Vakantiehuizen
» Verre reizen
» Wellnessvakantie
» Wintervakantie
» Zonvakantie
  » België
» Cyprus
» Denemarken
» Duitsland
» Egypte
» Engeland
» Finland
» Frankrijk
» Griekenland
» Ierland

  » IJsland
» Italië
» Kanaaleilanden
» Kroatië
» Luxemburg
» Malta
» Marokko
» Nederland
» Noorwegen
  » Oostenrijk
» Portugal
» Schotland
» Spanje
» Tsjechië
» Turkijë
» Wales
» Zweden
» Zwitserland
 
© Feel2Travel