Home - logo - Feel2Travel
     
 
  Rondreis  |  Autovakantie  |  Zonvakantie  |  Wintersport  |  Stedentrip  |  Verre reis  |  Vakantiehuis
  Overzicht Italië | Zonvakantie Italië | Rondreizen Italië | Wintersport Italië
  Sardinië | Sicilië | Toscane | Umbrië

Vakantie in Italië

Vakantie ItaliëZomervakantie Italië
De drieduizend jaar oude geschiedenis van Italië heeft veel cultuur voortgebracht. Maar, misschien voor velen veel belangrijker, ook een overheerlijke eigen keuken waar elke Italiaan trots op is. Van een espresso tot de meest gevarieerde pastamaaltijden, de Italianen hebben het tot kunst verheven.

Wintersport ItalieWintersport in Italië
In Italië wordt wintersport iets speciaals. De meeste pistes liggen aan de zuidzijde van de Alpen en dat betekent uiteraard volop zon tijdens uw wintersport in Italië. De hoge ligging en sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat er desondanks voldoende sneeuwzekerheid is op uw wintervakantie in Italië. U kunt kiezen voor een wintersportvakantie naar Italië uit vele wintersport aanbieders, met eigen vervoer, bus of vliegtuig.

 


 

Zomervakantie in Italië

Bijzondere zonvakanties in Italië

Kleinschalige hotels, appartementen en agriturismi in Italië
Niet voor niets kent het prachtige Italië ontelbare trouwe bezoekers die bijna elka jaar weer terug komen voor de zon, de stranden en het lekkere eten. Italië is een en al dolce vita! De eilanden Sicilië en Sardinië zijn ideaal voor een fly-drive. Bij enkele aanbieders is bij elke zonvakantie naar deze bestemmingen de vlucht en huurauto inbegrepen in de prijs. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kun je op je eigen manier de omgeving verkennen. Bekijk het aanbod kleinschalige accommodaties voor een heerlijke zonvakantie in Italië.

Italie - authentieke accommodaties
 
 

Rondreizen in Italië

Autorondreizen in Italië

Autorondreizen Italië - autovakantie of fly-drive rondreis in Italië
De drieduizend jaar oude geschiedenis van Italië heeft veel cultuur voortgebracht. Maar, misschien voor velen veel belangrijker, ook een overheerlijke eigen keuken waar elke Italiaan trots op is. Van een espresso tot de meest gevarieerde pastamaaltijden, de Italianen hebben het tot kunst verheven. Niet voor niets kent dit prachtige land ontelbare trouwe bezoekers die er elk jaar van een zonvakantie of rondreis Italie komen genieten...

Rondreizen in Italie
 
 

Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

 
 

Wintersport in Italië

Wintersport vakanties in Italië

Wintersport in Italië is veel zon, sneeuw en lekker eten
Italie mag als wintersport land zeker niet onderschat worden. De wintersport gebieden van Italië liggen aan de zuidzijde van de Alpen. Dat betekent veel kans op zon tijdens uw wintersport in Italie. Wie een speciale wintersport zoekt, kan voor een wintersportvakantie in Italie kiezen uit een aantal top wintersport resorts. Südtirol ademt een Oostenrijkse sfeer met veel après-ski gelegenheden en ook in de Dolemieten geniet u overal, dus ook op de piste, van topkwaliteit Italiaanse maaltijden. Beleef zelf eens een wintersport in Italië!

Italie - authentieke accommodaties
 
 

 
 

Aanbevolen vakantiebestemmingen in Italië

Vakantie Italië - Toscane  

Cultuur genieten en heerlijk eten in Toscane
Voor een heerlijke vakantie in Italië is Toscane een echte topbestemming! Het Toscaanse landschap is bijzonder veelzijdig en tijdens uw vakantie Toscane in Italië een parel voor het oog, het is een waar cultuurlandschap. Vrijwel alle steden en dorpen zijn gelegen op een heuvel binnen een Middeleeuwse ommuring en bieden tal van kunst en interessante gebouwen. Florence is voor wat betreft de ligging een uitzondering, deze stad is gelegen in het Arnodal. Door dit dal stroomt de grootste rivier van Toscane: ‘de Arno’. De onweerstaanbare combinatie van natuur en cultuur in Toscane lokt ieder jaar weer vele toeristen voor een vakantie in Italië. Maar ook de zee, de stranden, berggebieden met snelstromende riviertjes, lieflijke heuvels en Middeleeuwse dorpen van Toscane trekken bezoekers aan voor een zomervakantie in Italië. Bij het Toscaanse landschap denkt u aan een groen, glooiend landschap met wijngaarden en olijfbomen, rijen cipressen en goudgele zonnebloemen.

» Zonvakantie Toscane - bijzondere accommodaties in Toscane

Vakantie Italie - Goedkope zonvakantie Toscane - voordelige zonvakantie lastminutes Toscane - zon vakantie last minute Toscane - strandvakantie lastminute Toscane
 
Kleinschalige zonvakantie in Umbrië 
 

Zonvakantie Italië - rustige zonvakantie accommodaties in Umbrië
In de prachtige Italiaanse regio Umbrië is het heuvelachtige landschap vooral begroeid met wijn- en olijfgaarden en zonnebloemen. In deze in centraal Italië gelegen regio, Umbrië grenst niet aan de zee, stroomt de rivier de Tiber. Tijdens een zomervakantie in Umbrië zult u genieten van het aangename mediterrane klimaat, met zonnige zomers, maar door de ligging vlakbij de Apennijnen in de winter toch behoorlijk koud en nat. Op vakantie in Umbrië kunt u volop cultuur opsnuiven in de mooie oude stadjes op de heuvels. De schitterende studentenstad Perugia is een bezoek meer dan waard.

» Zonvakantie Umbrië - bijzondere accommodaties in Umbrië

Zonvakantie Italie - Umbrië - rustige zonvakantie Italie - kleinschalige zonvakantie - bijzondere strandvakantie - Umbrië
 
Kleinschalige zonvakantie - rustige zonvakantie in Sicilië 
 

Zonvakantie Italië - rustige zonvakantie accommodaties in Sicilië
Sicilië is een groot Italiaans eiland in de Middellandse Zee voor de kust van Calabrië. Ook de Eolische Eilanden behoren officieel bij de regio Sicilië. Door de vele invloeden van diverse volkeren uit de oudheid staat het eiland bol van cultuur. U vindt er onder meer overblijfselen van de oude Grieken, die het eiland vernoemden naar haar driehoekige vorm en spraken over 'het eiland met de drie punten', wat nog terug te vinden is in de vlag van Sicilië. De bekendste toeristische plaatsjes op Sicilië zijn Taormina en Cefalù. De belangrijkste steden op Sicilië zijn Palermo, Catania, Messina, Syracuse en Trapani. Een excursie naar de top van de werkende vulkaan Etna (3323 m) is een zeer bijzondere ervaring die u tijdens uw vakantie op Sicilië niet mag missen.

» Zonvakantie Sicilië - bijzondere accommodaties in Sicilië

Zonvakantie Italie - Sicilie - rustige zonvakantie Italie - kleinschalige zonvakantie - bijzondere strandvakantie - Sicilie
 
Kleinschalige zonvakantie - rustige zonvakantie in Sardinië 
 
Zonvakantie Italië - rustige zonvakantie accommodaties in Sardinië
Het Italiaanse Sardinië, dat ten zuiden van het Franse Corsica ligt, is het grootste eiland in de Middellandse zee. Kiest u voor uw zomervakantie voor bestemming Sardinië dan zult u genieten van het subtropische, mediterrane klimaat. In de zomer is het zeer warm op Sardinië en in de winter is het mild. Alleen in de bergen kan er in de winter mogelijk wat sneeuw vallen. De kusten van Sardinië bestaan uit vele kliffen en baaien met een kraakheldere zee.

» Zonvakantie Sardinië - bijzondere accommodaties in Sardinië

Zonvakantie Italie - Sardinie - rustige zonvakantie Italie - kleinschalige zonvakantie - bijzondere strandvakantie - Sardinie
 
 


 
 

Overige vakantiebestemmingen in Italië

Zonvakantie Italië - Adriatische Kust  

Strandvakantie aan de Adriatische Rivièra
De reden waarom de meeste toeristen voor een zonvakantie naar de Adriatische Kust in Italië komen, zijn de goudgelen stranden en de daarbij behorende vakantieplaatsen. De meer dan honderd kilometer lange kustlijn met zijn brede zandstranden oefent een grote aantrekkingskracht uit op zonvakantie en strandvakantie liefhebbers van binnen en buiten Italië. Dat maakt de Adriatische Kust tot één van de meest bezochte vakantie gebieden voor een vakantie in Italië. De kust langs de Adriatische Zee is vrij laag en heeft fraaie zandstranden. Rimini doet niet onder voor de vakantie badplaatsen aan de Spaanse Costa’s, voor wat betreft strand maar zeker ook qua gezelligheid. Bovendien biedt Italië interessante steden, goede wijn en lekker eten.

» Bekijk de vakanties van TUI aan de Adriatische Rivièra

Vakantie Italie - Goedkope zonvakantie Adriatische Riviera - voordelige zonvakantie lastminutes Adriatische Zee - zon vakantie last minute Adriatische kust - strandvakantie lastminute Adriatische kust
 
Zomervakantie Italië - Gardameer  
 

Vakantie aan het Gardameer
Het Gardameer is het grootste meer van Italië en is verdeeld in twee regio’s. Het noordelijk deel is smal en ligt ingeklemd tussen steile bergen. Het zuidelijk deel loopt uit in een breed bekken waarin het Schiereiland van Sirmione priemt. In het Gardameer liggen zeven kleine eilandjes. Het Gardameer biedt u alles voor een geweldige zomervakantie in Italië. U kunt tijdens uw vakantie aan het Gardameer in Italië wandelen, zwemmen, duiken, zeilen, fietsen, klimmen en nog veel meer! Maar natuurlijk kunt u tijdens uw vakantie in Italië ook één van de vele bezienswaardigheden bezoeken die zich rond het Gardameer bevinden. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele burchten, kerken en villa’s, overvloedig versierd met fresco’s en andere kunstwerken.

» Bekijk de vakanties van TUI aan het Gardameer

Vakantie Italie - Goedkope zonvakantie Gardameer - voordelige zonvakantie lastminutes Gardameer - zon vakantie last minute Gardameer - strandvakantie lastminute Gardameer
 
Zonvakantie Italië - Italiaanse Rivièra  
 

Afwisselende zomervakantie aan de Italiaanse Bloemenrivièra
De Italiaanse Rivièra staat bekend om één van de prachtigste kusten van Europa. Hier vindt u prachtige natuurgebieden, stadjes en dorpjes met gezellige straatjes en mooie oude steden. U geniet van de aanblik van een diepblauwe zee met prachtige kusten en interessante kunstwerken. Samen met de culinaire hoogtepunten is dit gebied een ware toeristische trekpleister. De streek Ligurië ligt in het zuidwesten van Noord-Italië aan de Ligurische zee, deze grenst weer aan de Middellandse Zee. Het is er berg- en heuvelachtig. Houdt u van een mooie kust, cultuur, zon en strand dan is de Italiaanse Riviera devakantie streek voor u!

» Bekijk de vakanties van TUI aan de Italiaanse Rivièra

Vakantie Italie - Goedkope zonvakantie Italië - voordelige zonvakantie lastminutes Italiaanse Rivièra - zon vakantie last minute Italiaanse Rivièra - strandvakantie lastminute Italiaanse Rivièra
 
Zomervakantie Italië - de Meren in Noord-Italië  

Vakantie aan het Como Meer en Lago Maggiore
In het noorden van Italië bevinden zich de Italiaanse Alpenmeren, het Comomeer en Lago Maggiore. Daarnaast zijn er ook nog een aantal kleinere meren, zoals het Lago d’Orta, Lago Lugano en Lago de Iseo. Het Comomeer is het tweede grootste meer van de Italiaanse Alpenmeren en is het diepste meer van Europa. De grootste stad is het gelijknamige Como. Het Lago Maggiore ligt in het grensgebied van Italië en Zwitserland. In het Italiaans wordt het ook wel het Lago Verbano genoemd; deze naam komt van Lacus Verbanus, de oude Romeinse benaming. Het noordelijke deel ligt in de Alpen, het zuidelijke deel ligt in het heuvelland dat de overgang vormt tussen de Alpen en de Povlakte. Het Lago Maggiore is sinds lange tijd een belangrijke trekpleister voor een vakantie in Italië.

» Bekijk de vakanties van TUI aan het Como Meer
» Bekijk de vakanties van TUI aan het Lago Maggiore

Vakantie Italie - Goedkope zonvakantie Comomeer - voordelige zonvakantie lastminutes Comomeer - zon vakantie last minute Lago Maggiore - strandvakantie lastminute Lago Maggiore
 
Stedentrip en zomervakantie Italië - Venetië  

Vakantie Italië - het schitterende Venetië
Veneto, de vakantie regio Golf van Venetië concentreert zich rond de kustlijnen ten noorden van Venetië. Het gebied omvat de provincies Belluno, Padua (Padova), Rovigo, Treviso, Venetië (Venezia), Verona en Vicenza. Het is een gebied van rivieren, waarvan de voornaamste de Po, de Adige en de Piave zijn.In de Golf van Venetië zult u zich tijdens uw zomervakantie in Italië vermaken aan de heerlijke brede zandstranden en kunt u vanuit uw badplaats een excursie maken naar de romantische droomstad Venetië. Het vakantiegebied aan de Golf van Venetië is geschikt voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er natuurlijk de stranden, die zeer geschikt zijn vanwege de veiligheid.

» Bekijk de vakanties van TUI in de regio Venetië

Vakantie Italie Venetië - Goedkope zonvakantie Italië Venetië - voordelige zonvakantie lastminutes Italië Venetië - zon vakantie last minute Venetië - strandvakantie lastminute Venetië
 
Zonvakantie - strandvakantie Italië - Elba  

Vakantie naar het Italiaanse eiland Elba
Het vakantie eiland Elba ligt nabij Grosseto in Italië en is na Sardinië en Sicilië het derde eiland van Italië. Het eiland is voor een vakantie in Italië bereikbaar vanuit Piombino, van waaruit meerdere malen per dag veerboten varen naar het vasteland. De kustlijn meet 147 kilometer en de hoogste berg is de Monte Capanne (1019 m). De voormalig Franse keizer Napoleon Bonaparte verbleef van 1814 tot 1815 in ballingschap op dit eiland, nadat hij voor de eerste keer uit de macht gezet was. Hij werd tot keizer van het eiland benoemd en mocht een 'leger' van 600 man onder zijn bewind hebben. Tegenwoordig leeft Elba vooral van de wijnbouw en toeristen, die dit practige eiland hebben ontdekt om er hun vakantie in Italië door te brengen. Toerisme komt vooral af op de rust, natuur en de jachthavens. Ook voor een duikvakantie is Elba sterk aan te raden.

» Bekijk de vakanties van TUI op Elba

Vakantie Italie Elba - Goedkope zonvakantie Italië Elba - voordelige zonvakantie lastminutes Italië Elba - zon vakantie last minute Italië Elba - strandvakantie lastminute Italië Elba
 
 


 
Meer informatie over vakantie in Italië

Zomervakantie ItalieZomervakantie en autorondrezen in Italië
In Noord-Italië kunt u fantastisch wandelen, in een droomachtige omgeving ziet u vooral veel bergen en meren. Bezoek tijdens een rondreis Italië de prachtige steden Milaan, Turijn, Parma, Bologna, Verona en Bolzano. De Dolomieten, Süd-Tirol en Alto Adigo lenen zich uitstekend voor sportieve vakanties. Italie is beroemd om haar uitstekende keuken! U kunt tijdens uw verblijf in een vakantiehuisje in Italië genieten van heerlijke pasta' s, wijn, Italiaanse ijs en nog veel meer...

wintersport ItalieWintersport in Italië
De imposante en ruige Dolomieten herbergt een van de grootste aaneengesloten skivakantie gebieden ter wereld - het Super Dolomiti Skigebied. In dit natuurgebied, met maar liefst 1180 km pistes en ruim 450 liften zult u de unieke Italiaanse wintervakantie sfeer ervaren. Hier vindt u per skivakantie regio het aanbod voordelige skivakantie hotels voor een wintersport in Italië.
Italië is in trek als wintersportland mede dankzij de zonnige pistes. Het milde klimaat in het zuiden van de Alpen zorgt voor veel zonneschijn, ook tijdens de wintermaanden. Geniet op het balkon van uw vakantiehuis in Italië van het goede weer en de gemoedelijke wintersport sfeer. De leuke vakantiehuizen in de gebieden Dolomiti di Brenta, Dolomiti Superski en Bardonecchia lenen zich uitstekend voor een sneeuwvakantie in Italie. De pistes zijn uitstekend en voor alle wintersport moeilijkheidsgraden. In mondaine skioorden zoals Madonna di Campiglio ziet u modieuze Italianen flaneren, winkelen of genieten van de zon. En vergeet de Italiaanse keuken niet, een goed bord pasta heeft u verdient na een lange dag wintersport in Italie. Geniet van wintersport op z’n Italiaans!

 
 
 
 
Feel2Travel.nl - vakantie Italië - hotel Italië - zomervakantie Italië - autovakantie Italië - wintervakantie Italië - skivakantie Italië - wintersport Italië - chalet in Italië.
 
 
 
 
 

Reistips Italië:

Eliza was here - Italië
Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here
» Sicilië / Toscane
» Sfeervol verblijf
» Kleinschalige hotels
Bekijk aanbod »
 
Zomerzin Italië - rondreizen
Zomerzin.nl
» Rondreis bouwstenen
» Toscane / Umbrië
» individuele reizen
Bekijk aanbod »
 
Rebel Travel - autorondreizen
» Autorondreizen Italië
» Groot aanbod reizen
» Overzichtelijk zoeken
Bekijk aanbod »
 
Italissima - Agriturismi
» Agriturismo Italië
» Vakantiehuizen Italië
» Groot Italië aanbod
Bekijk aanbod »
 
Fundadore - het andere Italië
Fundadore Travels - Het andere ItaliŽ
» Agriturismo Italië
» Fly drive Italië
» Italië rondreizen
Bekijk aanbod »
 
TUI - Italië vakanties
» Rondreizen Italië
» Zonvakanties Italië
» Hotel of appartement
Bekijk aanbod »
 
KRAS - rondreizen Italië
» Rondreizen Italië
» Busrondreizen
» Zonvakanties Italië
Bekijk aanbod »
 
SNP - Rondreizen Italië
SNP Natuurreizen
» Natuur en cultuur
» Wijnwandelreis
» Groep of individueel
Bekijk aanbod »
 
De Jong Intra - Italië
» Camping / Bungalow
» Autovakanties Italië
» Rondreizen Italië
Bekijk aanbod »
 

 
Zomerzin.nl
 
 

 
 
Fundadore Travels - Het andere Italië
 
Autorondreizen Italie
 
 
Partners
  Rondreis door Italië

 
Reizen thema's       Vakantielanden        

 
 
 
 
» Autorondreizen
» Autovakantie
» Busreizen
» Culinaire vakantie
» Hotelarrangement / Weekend weg
» Nieuwjaar- / Kerstarrangement
» Rondreizen
» Rondreis + zonvakantie (mix)
» Stedentrips
» Treinvakanties

  » Vakantiehuizen
» Verre reizen
» Wellnessvakantie
» Wintervakantie
» Zonvakantie
  » België
» Cyprus
» Denemarken
» Duitsland
» Egypte
» Engeland
» Finland
» Frankrijk
» Griekenland
» Ierland

  » IJsland
» Italië
» Kanaaleilanden
» Kroatië
» Luxemburg
» Malta
» Marokko
» Nederland
» Noorwegen
  » Oostenrijk
» Portugal
» Schotland
» Spanje
» Tsjechië
» Turkijë
» Wales
» Zweden
» Zwitserland
 
© Feel2Travel